تا به امروز، یکی از قانع کننده ترین کاربردهای سرکه در درمان دیابت نوع 2 است. دیابت نوع 2 با سطح بالای قند خون ناشی از مقاومت به انسولین یا ناتوانی بدن در تولید انسولین از پانکراس مشخص می شود. سرکه سیب حاوی کروم است که می تواند بر سطح انسولین خون تأثیر بگذارد.
به همین دلیل، توصیه می شود افراد مبتلا به دیابت نوع 1 قبل از استفاده منظم و قابل توجه از سرکه سیب در رژیم غذایی خود با پزشک خود مشورت کنند. از سوی دیگر، اثر مفید سرکه 3 لیتری سیب به نفع کسانی است که از هیپرگلیسمی یا دیابت نوع 2 رنج می برند، جذب نشاسته را تا 100% مسدود نمی کند، اما به طور قابل توجهی ورود آن به خون را کاهش می دهد و قند خون را تعدیل می کند.
با این حال، افراد بدون دیابت نیز ممکن است از حفظ سطح قند خون در محدوده طبیعی سود ببرند، زیرا برخی از محققان بر این باورند که سطح قند خون بالا عامل اصلی پیری و بیماریهای مزمن مختلف است. در حالی که موثرترین و سالم ترین راه برای تنظیم سطح قند خون از طریق رژیم غذایی، اجتناب از کربوهیدرات های تصفیه شده و قند است، سرکه سیب ممکن است اثر مفیدی داشته باشد.
تحقیقات نشان می دهد که سرکه مزایای زیر را برای سطح قند خون و انسولین دارد:
سرکه می تواند حساسیت انسولین را در طول یک وعده غذایی پر کربوهیدرات 19 تا 34 درصد بهبود بخشد و قند خون و پاسخ انسولین را به میزان قابل توجهی کاهش دهد: در یک مطالعه کوچک روی 5 فرد سالم، سرکه پس از خوردن 50 گرم نان سفید، قند خون را 31.4 درصد کاهش داد.
مطالعات علمی متعدد نشان داده است که سرکه می تواند عملکرد انسولین را بهبود بخشد و سطح قند خون را بعد از غذا کاهش دهد.
بسیار مهم است که مردم مراقبت های پزشکی را با محصولات مشابه جایگزین نکنند. اگر داروهایی برای کاهش قند خون خود مصرف می کنید، قبل از اینکه خودتان مصرف سرکه را افزایش دهید با پزشک خود مشورت کنید.