چای سیاه
محبوب ترین در فرهنگ ما چای قلم است تخمیر شده باید گرم نوشیده شود، زیرا تنها در این صورت طعم مناسب خود را حفظ می کند.
به دلیل محتوای بالای تئین، اثر محرکی دارد، فشار خون را کاهش می دهد، گردش خون را بهبود می بخشد، مانع از رشد باکتری ها در دستگاه گوارش می شود، هضم را بهبود می بخشد، از دندان ها در برابر پوسیدگی محافظت می کند.
چای سبز
به آن انرژی سبز می گویند، زیرا خوب دم کرده بهتر از قهوه شما را روی پای خود می گذارد با توجه به محتوای تئین، یعنی معادل چای کافئین، اثر تحریک کنندگی آن بسیار بیشتر از بعد از قهوه باقی می ماند.
اما فقط تزریق از اولین دم کردن تحریک کننده است سرشار از فلاونوئیدها، روند پیری را به تاخیر می اندازد و خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان را کاهش می دهد.
چای سفید
سفید که از آن به عنوان اکسیر جوانی یاد می شود، از جوانه های جوان تهیه می شود، به دلیل فرآیند تولید منحصر به فرد گران است، حاوی مقدار زیادی ویتامین C است که ایمنی را تقویت می کند.
این دارای اثر محرک و طراوت است، حاوی آنتی اکسیدان است مارتا فالکووسکا میگوید: چای سفید، به لطف فرآیند کوتاه مدت بدون تخمیر، یکی از سالمترین چایها است.
چای زرد
چای زرد نجیبترین چای محسوب میشود – چایهایی که در دربار امپراتوری سرو میشد اینگونه توصیف میشد فرآیند اکسیداسیون آنزیمی و تخمیر با مشارکت میکروارگانیسمها، که برگهای Camellia sinensis L.
در معرض آن قرار میگیرند، موادی با خواص ضد رادیکال قوی تولید میکند کاتچینها و کوئرستین از چای زرد قویتر از چای سبز است که حاوی مقدار بیشتری از چای است آنها چای زرد اثر ادرارآور نیز دارد.